Winterbanden

Winterbanden zijn speciaal ontworpen om veilig te kunnen rijden bij temperaturen onder de 7 °C en bij zware omstandigheden zoals die met ijs en sneeuw. Vergeleken met zomerbanden hebben winterbanden een kenmerkend loopvlakprofiel met meer inkepingen die dieper zijn om tractie op ijs en sneeuw te verbeteren. Ze worden ook van een soepeler materiaal gemaakt, waardoor ze zacht genoeg blijven om grip op het wegdek te houden, zelfs bij temperaturen onder nul.

Het gebruik van winterbanden in de zomer wordt afgeraden, omdat het zachtere loopvlak sneller slijt op warm asfalt. Het weggedrag verslechtert ook, waardoor de remafstand groter wordt.

Wintersport

In een aantal landen is het gebruik van winterbanden of banden met winterse eigenschappen (bijvoorbeeld all-season banden) verplicht. Als de all-season banden voorzien zijn van het 3PMSF-symbool (berg met sneeuwvlok symbool) is dat een indicatie voor winterse eigenschappen van de band. Om het symbool te mogen gebruiken moet er een remtest zijn gedaan op sneeuw. Het symbool zelf geeft slechts minimale eisen op sneeuw weer.

Banden met alléén M+S logo op de zijkant zegt niets over de rijeigenschappen onder winterse omstandigheden. Let daar goed op bij het kopen van een all-seasonband.

Kijk op anwb.nl voor meer informatie over de bandenregels in het buitenland.

Met 4-seizoenenbanden heb je geen wissel nodig

Rijdt u minder dan 10.000 kilometer per jaar? Dan is de 4-seizoenenband een goede optie. In veel wintersportlanden wordt de all-season band zelfs goedgekeurd als winterband. Maar uiteindelijk blijft de all-season band een compromis tussen de eigenschappen van een winterband en een zomerband.

Novex All Season 3E

De beste banden voor uw auto

De banden zijn het enige contactpunt is tussen de weg en uw auto, daarom zijn goede banden essentieel. De banden moeten niet alleen bij uw rijstijl passen, ook bij het vermogen en het gewicht van de auto, het aantal kilometers dat u elk jaar aflegt en of u veel in de stad of op de snelweg rijdt.

Wij leveren onder andere de volgende merken

Bridgestone banden
Continental banden
Dunlop banden
Firestone banden
Goodyear banden
Hankook banden
Michelin banden
Novex banden
Pirelli banden
Vredestein banden

Wanneer heb je nieuwe banden nodig?

De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Dit betekent dat u de banden moet vervangen zodra ze deze limiet hebben bereikt. Zo brengt u uw veiligheid niet in gevaar en overtreedt u de wet niet.

Het is echter veiliger de zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen en de winterbanden bij uiterlijk 4 mm te vervangen.

In het profiel van de band bevinden zich slijtage-indicatoren die het naderen van de slijtagegrens aangeven, zie informatie banden voor meer informatie

Novex Super Speed A3

Heeft u vragen?

Contact

TopWheels

Slakweg 47A
7011 EW Gaanderen

Tel: 06-53659649
E-mail: info@top-wheels.nl

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Aangepaste openingstijden

Wij zijn gesloten op:
11 t/m 14 juli
7 t/m 21 september

Kaart

Social